Recursos multas 900 900 774 Reclamación Accidentes 900 835 050 Nosotros te llamamos
Síguenos En Facebook En twitter En Instagram En Youtube En Linkedin

30/11/2023, RAC1

Notícia d'impacte que arriba des de Madrid per un radar de tram mal calibrat com a protagonista. Resulta que un detector de velocitat de l'autovia A-5 ha provocat sancions per valor de 18 milions d'euros en unes 250.000 multes que serien il·legals. 

El radar es va posar en marxa l'abril del 2019 i des del principi ha funcionat malament, segons denuncia l'associació DVuelta, dedicada a la defensa dels automobilistes. Fins ara, han recorregut judicialment 24 multes i han guanyat totes les demandes contra l'Ajuntament de Madrid, que ha hagut de tornar els diners als conductors afectats

Per això, avisen els conductors afectats que recorrin les multes perquè els tornin els diners. Crida l'atenció que aquest radar és, precisament, el que més diners va recaptar a Madrid l'any passat.

L'Ajuntament defensa que el radar funciona bé

Segons DVuelta, la raó de l'error del radar és que "la distància real del tram controlat no coincideix amb l'especificada en el certificat de verificació tècnica del cinemòmetre, fet que invalida la seva eficàcia probatòria."

Ara bé, l'Ajuntament de Madrid ha defensat aquest dijous que les sancions d'aquest radar de l'A-5 són correctes. "No funciona malament", asseguren fonts municipals. També detallen que la calibració i mesurament de la distància de la carretera correspon al Centre Espanyol de Metrologia, que emet unes certificacions anuals.